Je suis Charlie.

Normaliter ben ik iemand die zich niet moeit met het allerlei dat in de wereld gebeurt. Enfin, moeien. Dit zou eigenlijk niet als ‘moeien’ bestempeld mogen worden. Maar blijkbaar is het uiten van je mening één van de meest criminele daden dat een persoon begaan kan. Wel, fantasten, ik stel voor u vast te houden aan de takken van de bomen, want ik ga mijn ongezouten mening geven.

We weten allemaal dat u spot en mop omtrent uw geloof niet weet te appreciëren, en daar kan ik volledig inkomen. Waar ik echter niet kan inkomen, is de manier van reactie. Het leven nemen van twaalf mensen, wiens enige doel was om lezers te laten lachen, is die reactie. Dat is de oplossing die, volgens jullie, ideaal is om de “meedogeloze” cartoonisten te straffen. Ik vraag me dan ook af of er wel enige rede wordt gestoken in het denkproces dat jullie voeren na het opmerken van zo’n prent. Als jullie oprecht denken dat jullie Profeet zou willen dat er bloed moet vloeien na zulk satire, dan kan ik niet anders dan denken dat jullie intellect equivalent is aan dat van een koala. Dat zijn niet zo’n slimme beestjes, en ik denk ook niet dat jullie, radicalisten, dat zijn. Alvorens naar uw AK-47 te grijpen, sta me toe dat te staven. Jullie hebben het ongelofelijke talent om telkens weer te opteren voor de meest idiote reactie die je geven kan. Als jullie oprecht serieus willen genomen worden, stop dan met dit soort achterlijke feiten te plegen.

“Er moet en er zal niet gelachen worden met ons!’”, is wat u denkt. Wat u echter niet lijkt te beseffen, is dat er steeds meer mensen een zekere afkeer gaan creëren voor u en waarin u gelooft. Als het u echt een zeer goed plan lijkt om mensen hun recht op de vrije meningsuiting af te nemen, dan ga ik daar niet tussen komen. Ik kan eigenlijk niet al te veel doen buiten mijn mening geven, maar kijk, dat is nu net waar het allemaal om draait. Ik kan niet anders dan walgen van dit alles. Ik ben in geen geval racistisch, verre van zelfs, maar ik merk wel dat ik een zekere afschuw begin te ontwikkelen. En dat is allemaal de schuld van u. U die er telkens weer in slaagt om de meest idiote reactie te leveren op de meest normale dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s