Taxi Tom

Taxi Tom. Voor zij die van Antwerpen zijn vast een bekende naam. Taxi Tom (wat trouwens zijn echte naam is) rijdt jongeren rond voor de GVDA. Dat staat voor Gratis Vervoer Dienst Antwerpen. Op hun website staat het volgende te lezen: “Wij van de GVDA brengen jongeren naar discotheken, fuiven of jeugdhuizen en ook terug naar huis. En dit alles gratis en voor niks!”

Dit alles klinkt als muziek in de oren. Er is echter één klein probleem, en dat is de chauffeur. Deze loebas draagt de naam Taxi Tom, en is zeker niet op zijn mondje gevallen. Vorig jaar heeft Tom mij, en enkele vrienden, geregeld afgezet. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Het was een periode waarin ik dacht “Tiens, die Tom is precies nog wel een oké gast.” Zelden heb ik me zo vergist. Vele mensen hadden mij gewaarschuwd voor het obscure persoon dat Taxi Tom heet, maar ik wou niet luisteren. Een drietal maanden na mijn eerste rit werd de Taxi Tom-hemel plots een ware hel. Ik werd levenslang verbannen en ik kreeg een resem scheldwoorden over me heen. Om geen oude koeien uit de sloot te halen, zal ik dit verhaal laten voor wat het is. Maar wees gerust, dit is niet het einde van de Taxi Tom saga.

We schrijven twee april. Ik bevond me op het studentenkot van een vriend. Ik was sinds enkele dagen weer bevriend op Facebook met Taxi Tom. Ik weet niet wat me bezielde toen ik hem vroeg of mijn vrienden en ik nog eens mochten meerijden, ik was jong en onbezonnen. Na enkele minuten kreeg ik een melding op mijn mobiele telefoon, het was Tom. Ik was euforisch, maar toch een beetje op mijn hoede, met Tom weet je nooit. Hij vroeg me wanneer hij ons moest komen halen. We spraken een uur en een locatie af, alles leek perfect te verlopen. Frederik, één van mijn vrienden die verder anoniem wenst te blijven en tevens eigenaar van het kot, besloot toch niet mee te gaan en de nacht door te brengen op kot. Olivier en ik namen dan de wijze beslissing om met de tram naar huis te gaan. Toen ik dat aan Tom meldde, vond hij dat totaal niet erg en moest hij er eens goed mee lachen, maar niet heus. Ik denk dat hij me wilde stenigen.

We hadden met Taxi Tom afgesproken om 22u30. Om 20u30 gaf ik aan Tom door dat het sprookje niet doorging en dat hij niet meer moest komen. Om 22u36 kreeg ik een antwoord. Het luidde: “Klootzak.” Die woordspeling ging door merg en been. Ik begon een antwoord te typen, maar alvorens ik dat kon verzenden, werd ik gebeld door the one and only, Taxi Tom. Ik liet de telefoon wijselijk rinkelen. Hij liet een voicemail bericht na. “Ge zijt ne dikke vuile spast en u moeder is een grote, dikke, vette hoer. Hebt ge dat gehoord, Pessers?! Klotenjong!”. De laatste keer dat ik een dispuut had met Tom, toen ook om een reden dat er eigenlijk geen was, was enkel ik het slachtoffer. Ditmaal betrok hij ook mijn moederlief erbij. Vandaar dat ik dit schrijven maak, genoeg is genoeg.

Tom was echter nog niet klaar met zijn manifest. Hij besloot om via Facebook zijn hart nog wat meer te luchten. Ik plaats onderaan enkele screenshots. Geloof me vrij, ze zijn het lezen zeker waard. Het ga u allen goed, en als ik u één wijze raad mag geven: Doe er alles aan om het mythische wezen dat Taxi Tom heet te mijden. Het doet u geen goed. Verre van zelfs.

Yours sincerely,

Vincent Pessers.

Screen Shot 2015-04-03 at 12.22.38Screen Shot 2015-04-03 at 12.23.43   Screen Shot 2015-04-03 at 12.23.15 Screen Shot 2015-04-03 at 12.23.58

5 gedachtes over “Taxi Tom

  1. Rob Alberts 2 mei 2015 / 15:23

    Jammer dat er zo’n scheldkanonnade uit voortkomt.
    Is het verder wel een plezierige avond geweest.

    Zonnige groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s