How to Satan

Ik was zonet aan het surfen op Reddit toen een verdachte post me opviel. ‘How to summon Demons’ luidde het. Ik heb altijd al een demoon willen oproepen, dus ik besloot op de link te drukken. Enkele seconden later had ik reeds spijt van mijn ietwat heroïsche daad. Ik kwam terecht op deze website (aanklikken op eigen risico). De koptitel bevestigde dat dit een avontuur zou worden dat ik snel ging vergeten. Er staat in grote rode letters te lezen: ‘JOY OF SATAN’, met op de achtergrond een pentagram, voor satanisten het teken van de duivel. De website heeft een -hoe kan het ook anders- zwarte achtergrond, met hier en daar wat tekst in verscheidene kleuren. Er staat onder andere dit te lezen:'”THERE IS NO GOD BUT MYSELF” “KNOWING THIS, WHO DARES WORSHIP THE FALSE GODS OF THE KORAN AND BIBLE?” -SATAN FROM THE QU’RET AL-YEZID

Het was me meteen duidelijk, ik bevond me in de spionkop van Satan zijn supporters. Ik besloot nog wat verder rond te snuisteren en ‘Visit our online store’ trok mijn aandacht. Ik klikte het aan en er stond te lezen dat er helaas geen boeken meer verkocht werden. Wat echter wel te aangeboden werd, waren CD’s. Ik kon gratis enkele Satanistische liederen beluisteren, tenminste, dat dacht ik toch. Ik werd wederom naar een nieuwe pagina geleid, maar er stonden nergens CD’s. Er stonden allerlei downloadbare teksten, die fans van nonkel Satan hadden gemaakt. Wat me opviel was dat er, buiten de ontelbare Satan-verheerlijkende en anti-Christelijke manifesten, er ook zeer veel sympathie was voor Hitler en zijn kornuiten. Ik zag loflezingen staan voor Goebbels, Hitler, Lenin en nog van dat schorem. Ik besloot wijselijk geen van die links aan te klikken en begaf me terug naar de homepage.

Op dit punt begin ik me ook af te vragen waar ik in hemelsnaam mee bezig ben. Ach, het was hoog tijd voor een nieuwe blog, dit leek me een uitstekende opportuniteit. Ik zag dat ze ook een hartverwarmende rubriek hadden. Het heet ‘Death, the afterlife and hell’. De hel is blijkbaar een plaats waar ze allen naar verlangen, want het wordt geprezen als een paradijs. Na het lezen van dit alles lijkt Satan een hoffelijke gastheer, want hij zorgt ervoor dat de zielen van de overlevenden met bewaking naar de hel gebracht worden. Het zou een zeer donkere plaats zijn, want het licht is de vijand. Het is duidelijk dat de leden van deze website niet het meest aangename type zijn om mee aan tafel te zitten op een familiefeest. Toch besluit ik nog even door te gaan, benieuwd hoe veel erger het allemaal nog worden kan.

‘How to dedicate your soul to Satan’, was nog één van de vele rubrieken. Toen ik hier belandde werd het pas echt eng. Het was een handleiding. Er stond precies uitgelegd hoe je een offer maakt aan Satan. Alvorens ze de benodigdheden meedeelden gaven ze nog een het volgende mee: “The initiation ritual is very personal, unless you decide to have friends participate, or are doing it as part of a group.”. In groep lijkt het me leuker, maar ieder z’n ding. Wat je blijkbaar nodig hebt om een offer aan Satan te brengen, is een blauwe, zwarte of rode kaars (hoeveel je zelf wilt), een steriele naald of scheermes, een wit blad papier en een droge pen. Die droge pen zal je moeten gebruiken om, in je eigen bloed, je naam en gebed te schrijven. Als dat allemaal gedaan is en je nog steeds niet doorhebt dat je geestesziek bent, moet je luidop het gebed scanderen en het papier verfrommelen en boven de brandende kaars houden. Afsluiten doe je met de volgende, profetische woorden: “So mote it be, Hail Satan!”.

Terug op de homepage besloot ik een helemaal naar de onderkant van de pagina te gaan. Daar stond in grote letters: ‘Teens for satan E-group’. Een chatruimte voor 13-19 jarigen die online konden chatten met online priests en aan wie ze al hun Satanistische vragen konden stellen. Zo ver wou ik het echter niet laten komen en ik besloot er mee te stoppen. Helemaal onderaan stond er een subtiele donate button, die ik ook maar liet voor wat het was. Ik bevond me vandaag op de donkere plaats van het internet en ik ben er oprecht niet goed van. Die Satanisten zijn de minsten niet, zoveel is duidelijk.

Yours sincerely,

Vincent Pessers.

4 gedachtes over “How to Satan

 1. BySilke 20 april 2015 / 19:11

  Haha, zo’n tienerchat lijkt me nochtans heel erg interessant -al is het om er heel stiekem een beetje mee te lachen-. En tja, dat doneren. Had je tijd over misschien, om op zo’n site rond te neuzen? 😉

  Like

  • Vincent Pessers 21 april 2015 / 17:44

   Ik was op zoek naar een leuk subject voor een blog. Ik ben verre van normaal, dus mijn blogs zijn dat ook 😉

   Like

 2. Suskeblogt 22 april 2015 / 05:57

  Als ook Satan in geldnood zit zodat hij geld moet bedelen via websites dan is het einde der tijden niet zo ver meer af.

  Geliked door 1 persoon

  • Vincent Pessers 22 april 2015 / 14:01

   Ik weiger in ieder geval te betalen. Iets aan hem zint me niet. Ik denk dat het zijn haarsnit is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s