Kamp der miljoenen

Vandaag is de langverwachte dag. De strijd der titanen zal vanavond eindelijk plaatsvinden. Voor zij die de voorbije weken onder een figuurlijk rots hebben gelegen en niet weten over welk gebeuren ik het heb, sta me toe u in te lichten over the fight of the century. Omstreeks vijf uur Belgische tijd zullen twee sloebers, luisterend naar de naam Manny Pacquiao en Floyd Mayweather jr, elkaar recht in de ogen kijken in Las Vegas voor een kamp die gedurende zes jaar in de maak was. De bokser die deze wedstrijd op zijn naam schrijft krijgt drie wereldtitels toegewezen. Dat is omdat Ffloyd ‘money’ Mayweather twee wereldtitels heeft en Pacquiao één. De stakker die verliest heeft echter niet veel recht om te klagen, want beide heren zullen vanavond een leuk aantal dollars winnen.

Op voorhand is contractueel afgesproken dat Mayweather, die ook nog eens de best betaalde sporter ter wereld is, 60 procent van de opbrengsten op zijn rekening zal zien verschijnen. Dat zou komen op een slordige vier miljoen dollar per minuut. In totaal zal Mayweather vanavond 180 miljoen dollar verdienen. Een mens zou voor minder wat op zijn bek willen krijgen van een gekke Filipijn. Die gekke Filipijn heeft trouwens ook zeker geen reden tot financiële zorgen. Met de 120 miljoen dollar die hij verkrijgen zal, kan hij al eens iets tof kopen voor vrouwlief.

De hele wereld werd de voorbij weken gehypet, en met succes. Je kan er haast niet meer naast kijken, overal wordt wel gesproken over de wedstrijd van vanavond. Op het internet, in obscure bokscafés, in de krant, noem maar op. Het hele gebeuren is op het moment van dit schrijven vertien uur verwijderd van zijn start. Nonkel Ffloyd en ome Manny staat een dag vol stresskakskes te wachten alvorens ze zich in de ring begeven, dat staat vast. De wereld zal toekijken en luidop de naam scanderen van hij die vanavond geschiedenis schrijft. Wie het ook zijn zal, weet dat Dwayne -The Rock- Johnson nog altijd met vlag en wimpel zou winnen van u beiden.

Heren, ik wens u veel succes vanavond. Laat het alstublieft eindigen met een knock out en niet met een miezerige puntentelling van de jury, want dat zou een anticlimax van jewelste zijn.

Yours sincerely,

Vincent Pessers.

2 gedachtes over “Kamp der miljoenen

 1. Rob Alberts 16 mei 2015 / 12:04

  Het gevecht heeft zelfs nog een staartje gekregen.

  Ik ben benieuwd wat het vervolg is.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Vincent Pessers 16 mei 2015 / 12:05

   Bedankt, Rob! Ikzelf kan haast niet wachten tot Ffloyd nog eens de ring instapt. Fingers crossed dat hij ditmaal wel eens verliest. Ik erger mij aan die man.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s