De wondere wereld van ‘BREAKIN’ THE RULES’

Geachte dames en heren die dit schrijven lezen, welkom. Ik besloot dat het vandaag nog eens tijd was om een digitaal schrijven te plaatsen op dit medium. Ik schuimde menige nieuwssites af op zoek naar een leuk subject om over te schrijven, maar vond helaas niets dat interessant genoeg was. Niet dat mijn geschriften dat ooit zijn, maar bon. Ik besloot even Facebook te openen en de groep ‘BREAKIN’ THE RULES’ trok mijn aandacht. Sedert vorig jaar ben ik lid van die groep. Niet om effectief dingen te kopen of te verkopen, maar eerder voor humoristische doeleinden. ‘BREAKIN’ THE RULES’ is een groep waar Belgische Facebookgebruikers  producten verkopen aan andere leden van de groep.

Het blijft echter niet enkel bij de aan- en verkoop van producten. Sommige leden gebruiken deze groep ook om belangrijke informatie te vergaren omtrent vanalles en nog wat. Af en toe heb je leden die vragen waar ze het best een tatoeage (meestal een referentie naar eeuwige liefde of een speelkaart uit een boek kaarten) laten zetten en zij wachten dan vol spanning af op het -ongetwijfeld zeer doordachte- advies van de anderen, de onbekenden. Voor zij die dit graag in praktijk zien, heb ik een voorbeeld geregeld. U kan dat hier bekijken.

Het valt me ook op dat vele leden dezelfde achternaam hebben. Ik heb in de laatste tien minuten al dertig mensen gezien met de achternaam ‘Verkoopt’. Blijkbaar huist in deze groep toch een beetje een familiale sfeer. Voor sommigen wordt het echter allemaal een beetje té familiaal. Er zijn mensen die zich zodanig verbonden voelen met de andere nobele onbekenden uit de groep, dat zij het nodig achten om hen een kans te geven op het kopen van extensions die, uiteraard, eerst gedragen zijn in andermans weelderige bos haar. Zoals deze dame, bijvoorbeeld.

Daar stopt het echter niet. Er worden ook een resem mobiele telefoons aangeboden, soms zelfs incluis een leuke foto van de ouders van de vorige eigenaar, zonder dat je daar extra voor moet betalen. Wat een fantastisch aanbod. Een kans als deze mag je eigenlijk niet laten schieten.

Ook om advies kan je bij ‘BREAKIN’ THE RULES’ zijn. Dit meisje had bijvoorbeeld een vraag over de blockbuster van jewelste die momenteel in de bioscoop wordt vertoond. ‘Foute vrienden, de film’. Als we sommige leden van deze groep mogen geloven, is het fantastische film waarmee je op de met popcorn bevuilde grond zal rollen van het lachen. Ikzelf heb de film ook gezien in de cinema (uit curiositeit) en ik kan u garanderen dat het zeker niet de moeite is om deze film te gaan bezichtigen, integendeel. U zal eerder suïcidale gedachten hebben dan dat u lacht. Het feit dat alle vier de heren voor een deel hun geliefkoosde balzak op groot scherm vertonen, maakt het allemaal nog wat erger. Je hebt er ook mensen die vragen aan de 20.000 andere leden, die verspreid zitten over het hele Belgenland, wat er die avond te doen is. Helaas voor de betreffende jongedame, reageerde niemand op haar oproep. Zelfs als je probleemvoeten heb kan je hier terecht, zo blijkt. Voor een wrat, groot of klein, moet je bij ‘BREAKIN’ THE RULES’ zijn!

Voor ieders wat wils, zoveel is duidelijk. Deze groep is perfect entertainment als je niets te doen hebt en als je je niet snel stoort aan de mensheid. Een aanrader.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

8 gedachtes over “De wondere wereld van ‘BREAKIN’ THE RULES’

 1. Camille 17 mei 2015 / 20:42

  U vergeet helaas dat Breakin’ the rules onlangs ook een dermatologische functie gekregen heeft. Vragen omtrent allerhande huiduitslag, opgezwollen vingers en eventuele tekenbeten (hoewel later duidelijk werd dat het om een spin ging) zijn hier niet uit den boze. Recent is de groep ook een dierenartsen praktijk geworden. Meerdere onbekenden, zoals u ze graag noemt, posten al foto’s over hun teergeliefde viervoeter die al dan niet een kwaaltje heeft. Ook verloren gelopen katten, egels, honden of verwaarloosde schapen kunnen hier terecht.
  Ook voor nieuwe kapsels in breakin’ the Rules the place to be. Vele zogenaamde kapsters (velen nog in opleiding) geef hun -niet altijd gevraagde- mening over hoe je al dan niet je haar moet laten knippen/stylen of verzorgen. Split ends to the rescue, op Breakin’ the Rules.
  Als laatste, bent u te lui om naar uw gekende huisarts te gaan?
  Aarzel dan niet om uw ongetwijfeld dodelijke ziekte (lees verkoudheid) op bovenstaande groep te plaatsen. Dit zorgt voor ons entertainment en u zult ongetwijfeld uitgekafferd worden door een of andere blaaskaak die het beter weet dan al de rest.

  Geliked door 1 persoon

  • Vincent Pessers 17 mei 2015 / 20:54

   Heeft u een blog waar ik me op kan abonneren of zal ik mij u voor de rest van mijn leven voor de geest moeten halen als ‘die nobele onbekende die een magistrale reactie achterliet’?

   Like

 2. Quang Boddou 30 mei 2015 / 13:17

  Ludiek artikel, mijn complimenten heb je.
  Op syntaxis, stilistisch en lexicaal vlak zeker in orde!
  Vriendelijke groetjes

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s