Mijn ontmoeting met Dimitri Bontinck

Dames en heren, ik heb heugelijk nieuws. Ik had vorige week vrijdag (29/05) een ontmoeting met ieders favoriete jihadi-strijder, Dimitri Bontinck. Ik was met hem in contact gekomen via het wonderbaarlijke medium dat Facebook heet en al snel stemde hij in op mijn verzoek om hem te interviewen. Het bleef echter niet bij instemmen. Ik moest maar één keer subtiel vermelden dat de media hem eenzijdig behandelt (in de hoop dat hij zo sneller zou instemmen) en Dimi was meteen in vorm. Hij stuurde me de volgende dag dit door. Oh, Dimi toch.

Ik liet hem weten dat ik hem spoedig telefonisch zou contacteren, om af te spreken waar we elkander zouden ontmoeten en om hem op de hoogte te brengen dat dit hele gebeuren vastgelegd ging worden op camera. De eerste verbale communicatie tussen Dimitri Bontinck en yours truly geschiedde vorige week donderdag, één dag voor het interview (Ik ben niet zo goed in dingen op voorhand te doen). De telefoon rinkelde. “Phaedra Hoste, ben jij dat?”, klonk het. Oké nee, dat is niet waar. Wat ik echter wel te horen kreeg was een schuchtere “Hallo?”. Het was duidelijk dat Dimitri op zijn hoede was. Ik stelde hem met enkele bemoedigende woorden gerust dat ik het was en dat hij niet bang hoefde te zijn. Het hielp. Meer tipjes van de figuurlijke sluier zal ik echter niet lichten, dat bewaar ik voor de video.

We spraken af in Antwerpen Stad, pal voor de Delhaize. Dat was vlakbij hem thuis en van daaruit zouden we op zoek gaan naar een café, om daar rustig te bavarderen over verscheidene koetjes en kalfjes, de celstraf die hem werd opgelegd maar vooral: ‘Wie is de échte Dimitri Bontinck?’. Niet veel later namen we plaats in café ‘Londen’, een gezellige brasserie/café. Ik zei tegen Dimitri dat hij iets mocht bestellen en dat ik het wel zou betalen. Die man heeft tenslotte ingestemd om geïnterviewd te worden door een jongeling van negentien, dat is het minste dat ik kon doen. Hij vroeg me: “Euh, whisky, past dat binnen uw budget?”. Ik antwoordde: “Natuurlijk, Dimi.”, en gooide een paarse flap op tafel. Oké nee, dat is ook niet waar, maar ik heb hem wel een whisky betaald. Dan was het eindelijk tijd voor dé moment surprême, tijd om op zoek te gaan naar de man die de voorbije drie jaar bijna wekelijks te bezichtigen was in de krant, op TV, de radio, noem maar op. Een tweetal uur later, nadat de whisky geledigd was en ik met Dimitri Bontinck een sigaar gerookt had op het terras (echtig waar) besloten we huiswaarts te keren. Hij heeft formidabele dingen gezegd tijdens het interview, zoals enkel Dimitri Bontinck dat kan.

Tot op vandaag stuurt Dimi me nog geregeld een bericht. Bijvoorbeeld vannacht nog. Hij liet me weten dat hij weldra een datum ging hebben voor de officiële Dimitri Bontinck fandag. Ik besloot zijn grove dt-fout niet te verbeteren, met pijn in het hart. Voor de rest kan ik niet al te veel zeggen over mijn ontmoeting met Dimitri Bontinck. U kan zich binnenkort verwachten aan een leuke video, The Road To Dimi, omtrent dit hele gebeuren, waarin het interview ook te bezichtigen zal zijn.

UPDATE: Deel één van deze video kan u hier bekijken. Deel twee kan u hier vinden.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

3 gedachtes over “Mijn ontmoeting met Dimitri Bontinck

  1. Ellen D.M. 1 juni 2015 / 15:25

    Dimi ging echter niet braaf naar zijn bed. Ik kwam hem immers diezelfde avond tegen in café Robinson. Nu ik lees dat hij al enkele whisky’s binnenhad, verklaart dit ook (hoop ik) zijn gedrag die avond. Hij was – laat ons zeggen – een spraakwaterval. Er kwam zoveel bullshit uit zijn mond dat je hoopte dat er ergens een verborgen camera was die te voorschijn zou komen. Jammer genoeg meende hij echter alles wat hij zei. Ach ja, hij noemde me tenminste ‘sweetie’ 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. BySilke 2 juni 2015 / 11:48

    Lol, Dimi. Zo grappig dat je dit hebt kunnen doen, ik ben echt benieuwd naar dat filmpje. Super origineel haha, hoe kom je er op 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s