Drank en Drugs en meer van zo’n idiote hypes

Wat een genot, wat een zegen. Eindelijk! Eindelijk kan ik weer onzin schrijven en deze ongegeneerd op het internet tentoonstellen voor al wie niets beters te doen heeft. Het is alweer lang geleden dat ik nog eens iets schreef. Schandalig, maar ik heb er een goede reden voor. Een kleine maand geleden stortte mijn wereld in. Ik maakte iets mee dat ik niemand toewens, het was pure horror. Mijn Macbook Pro, mijn alles, werd van mij ontnomen door een onbekend individu. Ik wist een maand te overleven zonder laptop en dat ging ontzettend moeilijk. Toen ik enkele dagen geleden begon te schuimbekken, wist ik dat het zo niet verder kon. Ik begaf me naar de lokale Media Markt en schafte mij een nieuwe laptop aan. Moest de dief dit lezen (op mijn eigen laptop dan, neem ik aan. Ironie.), gelieve hem terug te geven. Ik zal niet boos zijn, echtigintechtig.

Bon, nu dat gezegd zijnde, kan ik mij weer volop richting op het schrijven van absolute nonsens voor u allen. De voorbije maand zijn weer een aantal trends opgedoken op de sociale media die mijn wenkbrauwen danig deden fronsen. Op Facebook, bijvoorbeeld. Daar is de #DontJudgeChallenge immens populair. Bij de #DontJudgeChallenge is het de bedoeling dat mensen met het syndroom van Down een video uploaden waarin ze hun uiterste best doen om zo lelijk mogelijk te zijn. Hiervoor worden allerlei attributen gebruikt. Van het tekenen van een unibrow tot zichzelf voltekenen met zwarte puisten. Vanaf ze zichzelf naar believen hebben verminkt is het tijd voor het echte werk. Ze staan wat te staren naar de camera en nemen na enkele seconden wat zeep. Ze raken even hun hoofd aan en dekken dan de camera af. Als ze hun hand weer van de camera af halen is het menes. Vanaf dan wordt gestreden om de titel van ‘Grootste homo op Facebook’.  Vreemd genoeg is er geen winnaar, elk mannelijk wezen dat heeft deelgenomen aan deze gruwel staat op de eerste plaats. Ik schaam mij om deel uit te maken van de mensheid. Aan alle ouders wiens kinderen hebben deelgenomen aan deze lugubere hype: Gelieve deze te onterven. Ze zijn te ver gegaan. Ziehier een compilatie van enkele #DontJudgeMeChallenge videos.

In Nederland is er dan weer een hype omtrent het beruchte ‘Drank en Drugs’ lied van de onwaarschijnlijk getalenteerde Lil’ Kleine. Zeg nu zelf, die naam straalt gewoon pure klasse uit. De profetische woorden “alle tieners zeggen ja tegen MDMA” gaan al enkele weken de Verenigde Nederlanden rond.  De teller van het lied staat op een onwaarschijnlijke elf miljoen views. Ik vind het verontrustend dat elf miljoen mensen dezelfde fout maken, maar bon. In de videoclip is duidelijk veel moeite en tijd gestoken. Ze hebben een verzameling leeghoofden weten te bemachtigen (Lil’ Kleine en Ronnie Flex incluis) die allemaal hun uiterste best doen om de meest bizarre en verontrustende persoon te zijn in de videoclip. Zo zien we een man van ongeveer zestig jaar die een struik aan het droogneuken is en ook een vrouw wiens hormonen op een vreemde manier werken en die besluit om op haar beurt dan weer de onderkant van een bank te humpen. Lil’ Kleine – vrij vertaald ‘Kleine Kleine’ – is duidelijk een opkomend talent en ik kan haast niet wachten op zijn nieuwe liederen. Wat een kastaar.

Zo, mijn gebloggel zal sedert vandaag frequenter op uw tijdlijn verschijnen. Sorry daarvoor.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

2 gedachtes over “Drank en Drugs en meer van zo’n idiote hypes

  1. Lifebloglau 23 juli 2015 / 11:21

    Haha heel leuk om te lezen. Ja die don’t judge challenge is echt idioot, maar stiekem wel grappig om te zien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s