Taxi Tom: De rëunie

Dames en heren, met veel plezier kan ik u allen mededelen dat ik een ontmoeting heb gehad met ons aller, Taxi Tom. Tom benaderde me via Facebook om te vragen of het mogelijk was eens met mij te spreken. Een kans die ik, uiteraard, niet kon laten schieten. Voor alle onwetende zielen die niet af weten van wie (of wat) Taxi Tom is, sta me toe u door te verwijzen naar een magistrale blogpost die ik een aantal maanden geleden schreef. Deze kwam er naar aanleiding van een redelijk komisch akkefiet tussen de heer Tom en yours truly. U kan deze blog hier vinden. Het is het lezen waard.

Zo, nadat u allen bent ingelicht over de hele situatie, kunnen we van wal gaan. Ik kreeg op twee juli een digitaal schrijven in mijn virtuele brievenbus. Afzender: Taxi motherfucking Tom. Hij zei mij dat hij m’n blogpost had gelezen en dat hij een beetje in de war was. Er was naar zijn mening verdacht weinig positiefs te lezen over zichzelf. Ik liet hem weten dat dat de bedoeling was, het een zeer goede reden had en dat ik het op prijs zou stellen als hij mij met rust zou laten. Tom zag dat echter niet zitten. Hij zei dat hij veel spijt had van zijn begane daden en dat ik een tweede kans kreeg, zonder dat ik daar naar had gevraagd. Hij verzekerde me dat er vanaf heden een nieuwe wind zou waaien bij de GVDA, de organisatie waar Tom ritten voor rijdt. Toen we klaar waren met oude koetjes en kalfjes uit de figuurlijke gracht te halen, wenste hij me nog een gelukkige verjaardag, acht dagen na m’n eigenlijke verjaardag. Om te vieren dat ik m’n twintigste lente had gehaald, zei hij me dat hij me een pita wou trakteren. 

Tom stuurde me nadien nog enkele berichten, maar ik was mentaal nog niet klaar voor een nieuwe confrontatie met Tom, dus liet het even rusten. Tot de dag dat ik plots bericht kreeg van de GVDA zelf. De man achter het schrijven bleek een zeker Luc Van Dessel te zijn. Luc Van Dessel is de baas van Tom en zwaait met het vaandel tenhuize GVDA. Tot op het moment van dit schrijven ben ik nog steeds niet zeker of de man die uit naam van de GVDA naar me stuurde effectief Luc was, of Tom, die deed alsof Luc te zijn. Ik besloot niet langer te woelen om het idee wie nu eigenlijk het persona was met wie ik enkele berichten had gestuurd en stemde in op het voorstel. Taxi Tom en ik zouden elkander gaan ontmoeten! Ik besloot het hele gebeuren vast te leggen op camera. Je weet maar nooit wat voor stoten die Tom uit kan halen. Helaas was het beeldmateriaal niet al te top. Treur echter niet. Ik zal doorheen deze blogpost af en toe een paar beelden toevoegen aan het manifest dat ik momenteel schrijf.

De dag des oordeels was er eindelijk. Na vele maanden was het eindelijk nog eens tijd om de visage van Taxi Tom op mijn netvlies te branden. We schrijven negen juli. Het is een warme zomerdag en ik popel om de mythe die Taxi Tom heet nog eens te ontmoeten. En dan plots, een tekstbericht komt mijn mobiele telefoon binnen. Het luidt: ‘Ik ben er.’ 

Het was zo ver. Ik nam plaats in de pussymagnet waar Tom sedert ettelijke jaren het Vlaamse wegdek mee onveilig maakt en maakte me klaar voor de rit van m’n leven. Ik was de wagen nog niet binnengestapt, of Tom begon al over het delict van enkele maanden geleden. Hij verkoos om het verleden achter zich te laten en wou enkel toekomstgerichte vragen beantwoorden. Ik vroeg hem toch om enige uitleg over ons voor voorval. Alvorens hij daar op antwoorden kon, moest hij zich eerst even bekommeren om de cameraman, die de deur niet gesloten kreeg. Tom, al een zestal jaar in de taxigame, had natuurlijk geen probleem met het sluiten van de deur. Pure klasse.

Ik vroeg hem waarom hij altijd zo kwaad is tegen zijn klanten. Want, laat ons eerlijk zijn, dat is toch wel een zeer aparte verkoopstechniek. Volgens Tom ligt die fout niet bij hem. Hij wordt namelijk al een lange tijd geteisterd door een tot op heden nobel onbekend individu. Deze liet Tom verscheidene keren en voor de leute naar ietwat vreemde plaatsen komen.

Dixit Tom: “De reden waarom ik eigenlijk soms zo grof doe tegen u en anderen, is de ene bepaalde persoon…”. Dit alles is nu echte eindelijk opgelost en Tom klinkt verlost. Een afgesloten hoofdstuk in de Taxi Tom-saga. 

We zijn toen ook echtig waar een pita gaan eten, maar daar is werkelijk niets interessant gezegd. Tom at een dame-blanche, voor zij die het willen weten. Toen we weer onderweg waren naar huis kreeg Tom telefoon. Voor velen onder u zal dit toen terugdenken aan die keer dat u zelf in verbale oorlogsvoering zat met Tom. Misschien heeft hij toen ook wel de oh zo profetische woorden “Ik moet dat eerst bespreken aan mijn baas” gescandeerd, zoals in onderstaand geval. Taxi Tom, the legend.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

Screen Shot 2015-08-01 at 19.53.07Screen Shot 2015-08-01 at 19.54.57Screen Shot 2015-08-01 at 19.55.21
Screen Shot 2015-08-01 at 19.55.36Screen Shot 2015-08-01 at 19.55.50Screen Shot 2015-08-01 at 19.56.01Screen Shot 2015-08-01 at 19.58.24Screen Shot 2015-08-01 at 19.58.40Screen Shot 2015-08-01 at 19.58.52Screen Shot 2015-08-01 at 19.59.02

5 gedachtes over “Taxi Tom: De rëunie

 1. Lander van dijck 24 augustus 2015 / 18:53

  Geniaal Vincent!
  Heb in grote lijnen hetzelfde meegemaakt. Ik vind me volledig in jou blog.
  Wij zijn ookal veel kebabs met de taxi Tom gaan eten om ruzies op te lossen.
  Mocht er ooit een grote reünie plaatsvinden zouden ik en mijn compaan graag uitgenodigd worden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Den Bob 25 augustus 2015 / 20:59

  Ik vind dit eerlijk gezegd ook een beetje triestig/jammer van uw kant uit, Vincent. Ik bedoel komaan.. Als ge den Tom een paar keer gezien hebt weet ge echt al genoeg.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s