Ik haat Eurosong en iedereen mag het weten

Hallo aan al de personen die de fout maakten om deze nonsens te lezen.

Er zijn in deze wrede wereld vele dingen waar ik me aan stoor. Dan heb ik het over groepsaanrandingen, terroristische aanslagen en moord enzo. Maar waar ik me pas écht aan stoor, en dat is misschien nog wel de ergste van allemaal, is het feit dat het concept van ‘Eurosong’ nog steeds bestaat.

Voor alle onwetende lieden die geen weet hebben van wat dat Eurosong nu eigenlijk is        – hoewel ik betwijfel dat die bestaan -, zal ik even toelichten wat het inhoudt. Eurosong kan je eigenlijk best omschrijven als een zangwedstrijd voor gehandicapten, die vaak gewonnen wordt door de meest vreemde act van de avond. Zo hebben we de afgelopen jaren al een transgender als winnaar(es) (?) gehad, maar ook een handvol gekke Finnen verkleed als demonen wisten zich te kronen tot winnaar van de wedstrijd die niemand iets kan schelen.

Waar ik met ook ontzettend aan stoor, is het feit dat het telkens weer exact hetzelfde is. Een show van een anderhalf uur waarbij de ene na de andere artiest zijn of haar ding komt doen, hunkerend naar winst om het op die manier te maken in de muziekindustrie. Helaas heeft geen enkele deelnemer ooit naar voorbije shows en winnaars gekeken, want dan hadden ze geweten dat dat vijf minuten-durende glorietijd die ze hebben als ze het programma winnen, meestal de enige uit hun carrière is. Nu ben ik een beetje te hard naar mijn goesting aan het haten op de artiesten die meedoen aan deze farce en dat is niet echt de bedoeling. Sorry, artiesten x

Wat ik wel wil, is haten op het ganse concept, dus laat me dat proces even voortzetten. Elk jaar opnieuw vraag ik me af welke mensen allemaal het criminele feit begaan om die bewuste, beruchte zondag af te stemmen op één om die klucht te bekijken. En het stopt niet bij één keer, nee hoor. Enkele jaren geleden is besloten om de mensheid écht te straffen en ook de halve finales uit te zenden. De druppel die de figuurlijke emmer deed overlopen, was dat. Een moment waar niemand op aan het wachten was, dus ik hoop om dat via dit schrijven te stoppen.

Bon, dat moest ik even kwijt. Ik kan niet zo goed vatten dat Eurosong nog steeds zoveel kijkers haalt. De kijkers zullen blind of doof zijn, ofzo. Ik hoop uit de grond van mijn (gouden) hart dat Eurosong een uitstervend iets is, of toch dat ze het concept grondig aanpassen. Doe het met wereldleiders. Ikzelf popel alvast bij het idee om Angela Merkel het beste van zichzelf te zien geven, terwijl koning Filip zich in de coulissen voorbereidt om zijn versie van Euphoria perfect te kunnen brengen. Als hij die dag niet op vakantie is, natuurlijk. Met Filip weet je nooit.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s