How to jihadi

Zoals u allen ongetwijfeld heeft gemerkt, is de tendens van het jihadi zijn enorm gestegen de laatste jaren. Het zou, op voetbal na dan, de populairste hobby zijn.Van overal ter wereld voelen sloebers zich geroepen om in de naam van zijn of haar teergeliefde Allah een heilige oorlog te gaan voeren. Zoals ik het in m’n manifest omtrent 2015 verwoordde: ‘Jan en alleman jihadi’. Zoals Lil’ Kleine het zou zeggen: ‘Alle radicaliserende tieners zeggen ja tegen Syria’. Ik vraag me af waarom het eigenlijk zo gemakkelijk is om jihadi te worden. Dat gaat daar precies allemaal maar zonder diploma of eender welk getuigschrift dat aantoont dat je ook maar iets Screen Shot 2016-02-27 at 03.07.54.pngkan, zo blijkt.

Dat blijkt allemaal zo moeilijk niet te zijn. Eerst en vooral moet je aan een aantal criteria voldoen, en als dat het geval is krijg je een uitnodiging in je digitale brievenbus met de vraag of je het niet zou zien zitten om in Syrië amok te gaan maken. Ze zijn wel mee met hun tijd daar, tenhuize IS. Als je als jihadist opteert om voor dat kamp te kiezen, krijg je, mits behaalde criteria, deze toffe e-vite in je mail!

De vraag rust nu natuurlijk op ieders tong wat de criteria zijn waaraan men voldoen moet. Wel, zo las ik twee dagen geleden in De Standaard dit artikel. Als er nog vacatures openstaan, daar in Syrië, kan het helpen om een homo te overvallen. Blijkbaar is dat iets wat enorm in het voordeel speelt van de jihadi in spé. Voorts is uit het verleden gebleken dat het hebben van een baard en het grotendeels ontbreken van enige vorm van intellect ook zeer belangrijke criteria zijn. Het is ook mooi meegenomen als je een explosief karakter hebt, hoewel de kans dan wel groot is dat je naar een specifieke divisie wordt doorverwezen.

Het is ook altijd een pluspunt als je een verleden hebt in de bouw. Een eventuele afreis naar Syrië valt perfect te combineren met het bouwverlof, omdat dat dat bijna altijd het geval is. Ze zijn daar ook geen fervent fan van oude, historische tempels en dus hebben ze de ludieke traditie om van tijd tot tijd een tempel met de grond gelijk te maken. Ervaring in de  Sfeer gegarandeerd!

Even alle gekheid op een stokje. Ik stel voor dat iedereen even stopt met al dat idiote geradicaliseer, want het begint een beetje passé te worden. En er zijn veel belangrijkere dingen in het leven dan het voeren van een heilige oorlog. Zo is er bijvoorbeeld morgen een nieuwe aflevering van Temptation Island. En dat zenden ze niet uit hoor, op kanaal Shmet in Syrië. Missing out? Ik dacht het wel.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s