Miljonair in slechts 90 dagen dankzij Walter Green aka The Green Machine

Toen ik enkele dagen geleden doorheen het wereldwijde web aan het struinen was, werd mijn aandacht getrokken door een uitermate interessante aanbieding. Toegegeven, ik bevond me op een illegale streaming-website op zoek naar een livestream van het UFC-gevecht van de notoire Conor McGregor, dus echt verbaasd was ik niet toen plots een joekel van een pop-up mijn scherm vulde. Ik was klaarblijkelijk met mijn ranke kont in de boter gevallen, want ik stond op het punt om miljonair te worden in 90 dagen. Tenminste, dat gaf de website toch aan en werd me verteld door Walter Green. De sloeber achter de geweldige organisatie die ‘The free money system’ heet.

Screen Shot 2016-03-07 at 18.16.10
De oprecht eerlijke en altijd goedlachse Walter Green.

Voor mij was het snel duidelijk dat ik te maken had met een rasechte internetscam, maar ditmaal één waar ik nog nooit op had gestoten. Het bevatte een video van 30 minuten, op toch ietwat professionele wijze in elkaar gestoken. In de ongezond vele jaren die ik al doorbracht op het internet ben ik al een aantal keer in contact gekomen met internetoplichters. Normaliter is dat in de vorm van een mail waarin een zeer betrouwbare Afrikaanse prins me laat weten dat ik op het punt sta om miljoenen te erven. Het enige dat ik moet doen? Een paar duizend euro overschrijven naar onderstaand Afrikaans rekeningnummer om te tonen dat ik de prins écht graag zie, met heel m’n hart. Van de tien keer dat ik duizenden euro’s heb overgeschreven, heb ik nooit één euro teruggekregen. Men zou voor minder racistisch worden.

Enfin, terug naar Walter Green en zijn formidabel nobel offer. Hij vertelt me in de video dat hij me binnen de 90 dagen miljonair zal maken. Het enige dat ik daar voor moet doen? Mezelf aansluiten bij het ‘The free money system‘. Zeer intelligente naamkeuze, m’n waarde  Walter. De video begint en Walter vertelt me rustig en op vaderlijke wijze dat mijn toekomst uitermate rooskleurig oogt. Hij laat me enkele beelden zien van leden van de organisatie en die vertellen me dat ik voor de beste keuze van m’n leven sta. Dit is haast te mooi om waar te zijn. Jason uit Australië komt aan het woord en hij was laaiend enthousiast. Het enige dat hij moest doen om zich aan te sluiten en miljonair te worden, was “ja” zeggen. Benieuwd naar meer besloot ik op de grote Get free acces knop te drukken.

Screen Shot 2016-03-11 at 19.25.44.png

Ik kreeg een lijst aangeboden waar ik m’n gegevens moest invoeren en er boven stond een lopende timer van 10 minuten. M’n road to a milli werd plots een race tegen de klok. Vanwege curiositeit naar wat zou volgen en het ontbreken van vermogen om geen domme dingen te doen, besloot ik een account aan te maken. Met fake gegevens, uiteraard. Ik werd geleid naar de Swiss royal bank, waar ik vriendelijk verzocht werd een kleine donatie te maken van €8000. Vanaf dan zou Walter Green – die zichzelf ondertussen The Green Machine laat noemen – me helpen. Walter toch, dit had ik nooit van je verwacht. Ik voel me in de steek gelaten.

Nooit eerder stond ik zo dicht bij het vergaren van één miljoen euro als die koude winteravond toen. Zwaar teleurgesteld en tranen met tuiten huilend begaf ik mijn cursor naar het rode kruis linksboven. Ik sloot de tab en begaf me terug naar naar de zoektocht naar de livestream van UFC 196. Ondertussen was het ook 3u ’s nachts geworden, wat verklaart waarom ik de idiote beslissing nam om überhaupt op de site te blijven.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s