Ik wil een nieuw EK-lied alvorens er doden vallen

De Rode Duivels spelen op dertien juni hun allereerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voetbal. Het belooft een prachtige avond te worden. Tenminste, dat dacht ik toch tot een kleine week geleden. Toen veranderde dat allemaal toen bleek wat een zekere Dimitri Vegas en Like Mike uit hun mouw hadden geschud. Deze snodaards hadden de vraag gekregen om een tof EK-lied te maken. Blijkbaar hebben ze de opdracht niet helemaal begrepen, want in plaats van dat toffe EK-lied, kwamen ze af met een lied dat enkel te gebruiken valt voor een eventuele evacuatie. Als dat de opdracht had geweest, had dit top geweest, want bij het afspelen van deze abominabele verzameling klanken, zal je snel veel volk wegjagen.

Voor zij die het lied nog niet geluisterd hebben (een ingesteldheid die ik iedereen ten zeerste aanraad), hebben natuurlijk geen idee van het criminele feit dat Dimi en Mike begaan zijn. Ik zou een link kunnen plaatsen naar het lied, maar wie weet word ik dan wel vervolgd voor poging tot moord. Het lied is een beetje zoals een gapende wonde, waar een kilo zout en een liter citroensap in worden gedropt, dat vat het het best samen.

Laat ons nu eerlijk zijn, dit lied straalt toch absoluut niets Belgisch uit? Gewoon omdat Dimi en Mike goed lawaai kunnen maken en hier wereldwijd om gerenommeerd zijn, werden zij gevraagd om het één en ’t ander in elkaar te flansen. Wat wél Belgisch zou uitstralen, zijn 10.000 supporters die een volks lied scanderen doorheen de straten en stadia, volledig beklad met kleuren die het Belgisch vaandel sieren. Ik wil Belgen samen hetzelfde zien roepen, à la Tous Ensemble. Wat ik niet wil zien, is een hoop mensen die op een neer staan te springen en om ter hersendoodst ‘pom pom pom pom’ zitten roepen.

Natuurlijk zou het zeer jammer zijn voor Dimi en Mike moest hun noest verrichte arbeid voor niets geweest zijn, nadat we -hopelijk- dit meesterwerk voor doven laten voor wat het is. Het is misschien niet geschikt voor het EK, maar er zijn zeker mogelijkheden. In Guantanamo Bay zou dit lied perfect werken om terroristen te martelen. Als het nodig wordt geacht, zet gewoon het EK-lied op replay en na drie sessies zullen ze gegarandeerd beginnen praten. En het bespaart nog water ook, want laat ons eerlijk zijn, dat waterboarden verbruikt in deze terroristische tijden heel wat water.

Ik stel voor dat we vergeten dat dit lied ooit gemaakt is en dat we op zoek gaan naar een betere optie. Er zijn vast heel wat mensen die een betere prestatie kunnen leveren dan dat de nonkel Dimi en tante Mike dat kunnen. Ik stel zelfs geen eisen voor wie het nieuwe lied maakt, op dit punt ben ik met alles tevreden. Van een blinde aan een piano tot Jo Vally, alles is beter dan dat wat we nu zouden gebruiken.

Desondanks toch bedankt voor bewezen diensten, Dimitri en Maajk.

Yours sincerely,

Vincent Pessers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s