DE TELOORGANG VAN TANJA DEXTERS, VERGANE GLORIE.

Voor zij die het nog niet door zouden hebben, het gaat de laatste tijd verre van goed met ons aller Tanja Dexters. Straffer zelfs, het gaat zodanig slecht met haar dat er in sommige uithoeken van het land al wordt gefluisterd dat ze beter in die grot had gebleven, toen ze enkele jaren geleden deelnam aan expeditie Robinson. Tanja vult tegenwoordig haar dagen met het spelen met haar toyboy, grafzerken op begraafplaatsen vernielen en extravagant de beentjes buiten zetten. Als er nog een beetje tijd over is spendeert ze die graag aan de opvoeding van haar kind.

Natuurlijk ben ik de persoon niet om te zeggen hoe Tanja haar leven zou moeten leven, integendeel. Maar ik mag me natuurlijk wel luidop ernstig vragen stellen over haar mentale gemoedstoestand. Ik volg haar al even op Snapchat en daar kreeg ik de laatste maanden al het gevoel dat het figuurlijke kaf van het koren was. Het hek van de dam. Elke keer als ik de jammerlijke beslissing maakte om haar snapstory een kans te geven, viel ik van de ene verbazing in de andere. Welkom in Tanjaland.

Met veel jolijt deelt Tanja haar levensstijl met ons. Zo wordt er bijvoorbeeld geregeld getoond dat er dure champagne wordt gedronken, want dat zijn natuurlijk dingen die je als dertiger koste wat kost wilt delen met de wereld. Of het zijn verschillende beelden van Tanja zelf, die naar hartenlust allerlei filters op zichzelf test, terwijl ze verschillende woorden uit het barbiejargon uit haar mouw schudt. Oh my god. Oh my Gucci. Ik vraag me af wat Tanja eigenlijk doet voor de kost, want afgaande op haar Snapchat doet ze in het dagelijks leven niet al te veel meer als ‘zijn’.

De afdaling van de bergpas begon voor Tanja een klein jaar geleden. Er kwam een breuk met haar partner en de volksmond meent dat het daar allemaal van start is gegaan. Kort erna vernam ik via een zeer betrouwbare bron, luisterend naar de naam HLN, dat Tanja haar chihuahua kwijt was. Daar was ze blijkbaar het hart van in, wat uiteraard te begrijpen is. Het hele land werd opgetrommeld maar van de hond was never to be seen again. Moge hij in vrede rusten. Vanaf dit punt gaat het van kwaad naar erger.

Tanja zette haar dolle rit doorheen het leven voort. Af en toe verscheen in de media eens een bericht over haar, bijvoorbeeld over het feit dat er een fameuze haar in de boter zat in de vriendschap tussen haar en Lesley-Ann Poppe. Kei erg. Enkele weken later verscheen ook het nieuws dat veel van haar vriendinnen haar hadden laten vallen. Ze trokken aan de alarmbel en vroegen aan Tanja om zich te “herpakken, alvorens het te laat is”.

De teloorgang bleef maar duren en op een bepaald moment bereikte deze een absoluut dieptepunt. Enkele weken geleden, tijdens allerheiligen of allerzielen (één van de twee, ik zou het begot niet weten) postte ze op haar story enkele videos van zichzelf terwijl ze samen met dochterlief de tijd van haar leven heeft op de begraafplaats. Voor Tanja blijkbaar de plek waar altijd moppen worden getapt tegen honderd in’t uur en waar de sfeer er telkens dik in zit. Wat deed Tanja daar? Wel, ze amuseerde zich kostelijk met het uitlachen van de namen van enkele mensen die gestorven zijn. Maar dat werd ze al snel beu, dus ging ze maar ander kattenkwaad uithalen.

Ze vroeg zich klaarblijkelijk af hoe laag ze haar niveau tot aan de grond kon krijgen, dus moest ze dat even testen. De test ging zeer goed, want het niveau ging zo onder het vriespunt. Al spottend was ze belachelijk aan het doen met een grafzerk en iets in Tanja (ruik ik Schizofrenie?) zei haar dat ze een grafzerk moest vernielen. Iets wat ze dan ook gedaan heeft. Voor zij die interesse hebben om dit te zien; dat kan u hier  doen. Supertof tijdverdrijf en op de koop toe nog een kei goed voorbeeld voor haar kind. Tijd om je te herpakken Tanja. We hebben je nodig.

Nogmaals: Ik ben niet de persoon die tegen Tanja moet zeggen dat ze zich dringend herpakken moet, maar door mijn mening te delen omtrent haar onwispelturige doen is het misschien toch al een stap in de goede richting.

Komop Tanja.

Yours truly,

Vincent Pessers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s