HOOG TIJD DE ZEVER ROND ZWARTE PIET EEN HALT TOE TE ROEPEN.

Nu de winter steeds dichter voor de deur komt te staan, is voor Vlaanderens social justice warriors de nood weer aanzienlijk hoog om van hun tak te maken tegen honderd in’t uur. Zoals elk jaar rond deze tijd hebben ze het weer best moeilijk met het bestaan van de Zwarte Pieten, die dezer tijden ons aller Goedheilig Man moeten bijstaan in het verrichten van noeste arbeid ten voordele van de kinders. Enkele jaren geleden begon heel deze zever. Als molshopen in een koeienwei, verschenen plots her en der tegenstanders van Zwarte Piet. Volgens hen werd het hoog tijd om deze sociaal onacceptabele gruweldaad een halt toe te roepen.

Misschien hadden die sloebers wel een punt. Een oude man, white af, die een andere man, black af, het vuile werk laat doen, da’s verre van koosjer. In een overdreven kleinzerige maatschappij als deze is zoiets natuurlijk al helemaal niet kunnen. Ik heb er persoonlijk geen enkel probleem mee, maar ik kan snappen dat sommige mensen er wel niet mee gediend zijn. Hoewel ik wel van mening ben dat dit iets racistisch is geworden vanaf mensen begonnen te zeggen van “Elaba, da’s eigenlijk wel racistisch. Ik vind dat hier niet kunnen.” Het is niet dat Sinterklaas naar Zwarte Piet roept: “Hey,  neger, ga die pakjes is brengen.”. Maar enfin, dat ter zijde.

Het duurde niet zo lang of de tegenstanders konden beginnen met het kraaien van victorie. Ze hadden de strijd gewonnen. Het grootste onheil in de geschiedenis van ons aller Belgenland was verdreven. Zwarte Piet was no more,  hoog tijd voor Roetveegpiet (in de volksmond ook wel eens schoorsteenpiet genoemd) om de figuurlijke kust onveilig te komen maken. De focus kon terug gelegd worden op het dichten van het begrotingstekort, de strijd tegen kanker en het verdrijven van die radicale pipo’s van IS. Tenminste, dat dacht ik toch. Ik was natuurlijk vergeten dat we in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden zaten. Daar waar de mensen niets liever dan moord en brand schreeuwen over nonsens.

Roetveegpiet – die arme stakker – werd helaas pindakaas niet met open armen ontvangen. Zomaar een blanke man wat zwarte roetvegen op zijn visage tekenen, wie denken ze wel dat ze zijn?! Oké, dan doen we het maar met allemaal verschillende Pieten door elkaar. Volledig zwart -, half- of zelfs niet geschminkte Pieten. Maar ook dat kon voor velen de honger naar oorlogsvoering voor sociale gerechtigheid niet stillen. Er moest en er zou een einde komen aan deze walgelijke traditie. Wat voor een slecht voorbeeld is die Sinterklaas eigenlijk wel niet zeg? Het zou me niets verbazen moest hij ook mensenhandel op zijn kerfstok hebben staan. Ik verschiet van niets meer als het om die lugubere Sint Nikolaas gaat. Vetzak.

De ex-schepen van Sint-Niklaas (dit kan geen toeval meer zijn), Wouter van Bellingen, besloot ook om eens stevig de pannen van het dak te zagen. Hij zal dat missen van toen hij dat nog op dagelijkse basis deed in de politieke wereld. Het hele debat was weer gestart en we hadden het allemaal vlaggen. Omdat het een beetje de spuigaten uit begon te lopen, werd er besloten om een pietenpact op te stellen, dat op het moment van het samenstellen van dit digitale schrijven actief is. Dit pact verbiedt enige vorm van debat over deze rotkwestie tot en met zes december. Driemaal hoera. Vanaf dan kan de hel weer losbarsten en kan er naar hartelust gezaagd worden.

Hier zijn alvast nog enkele leuke alternatieven voor de heer van Bellingen, als het debat weer losbarst:

  • Wodkapiet: Een piet die Sinterklaas uit de oostblok gehaald heeft en die volledig in het zwart en zwaar onderbetaald zijn diensten verleent.
  • Kinderpiet: Deze piet is er om nog meer op de kinderen in te spelen. Kinderpiet werkt gratis en voor niets en moet verplicht op de kamer van de sint slapen als hij deel wil uitmaken van zijn entourage.
  • Burkapiet: Deze zou nog goed uitkomen. Als piet zichzelf niet meer kan vertonen, kan ook niemand er nog om zagen. Probleem opgelost!

Yours truly,

Vincent Pessers

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s